Air Tea O Halia Penyegar Badan, Siapa Sangka Minuman Ini Boleh Hapuskan Lemau Badan Sekelip Mata!

Air Tea O Halia Penyegar Badan, Siapa Sangka Minuman Ini Boleh Hapuskan Lemau Badan Sekelip Mata!…


Minuman ini bukan sebarang minuman ya sebab khasiatnya cukup bagus untuk dicuba. Rahsia ini dikongsi oleh Puan Lyndah Abraham, khas buat anda yang jenis cepat lemau di musim raya. Ok, jom semak!

Nak kongsi petua untuk anda yang sibuk start kemas rumah selepas selesai rumah terbuka, mesti badan lemau. Jadi inilah ubatnya!

Tak payah pun, anda cuma perlukan sediakan bahan yang memang ada kat dapur rumah…

Sesuai:

1. Seisi keluarga. (lelaki dan wanita)
2. Ibu-ibu mengandung yang selalu lemau.

Resepi:

1. Halia
2. Daun Pandan
3. Gula (gula kabung/gula batu)
4. Uncang tea

Cara-caranya:

1. Rebus air + halia dan daun pandan.
2. Setelah mendidih tutup api. Masukkan air panas tadi ke dalam jug atau cawan, kemudian letak gula dan uncang tea (seperti bancuh tea biasa).
3. Siap untuk dihidang.

LEBIH TIPS UNTUK ANDA…

Seorang wanita umur 30 membuka rahsia yang diamalkan untuk miliki kulit cantik merah jambu dengan hanya ikut petua orang dulu-dulu.

Ya, kalau ikutkan sekarang ini cukup mudah nak jadi cantik sebab ada macam-macam jenis alat kosmetik di pasaran. Namun kalau anda jenis suka menggunakan petua-petua orang dulu, ini salah satu amalan yang bagus untuk dicuba.

Kebanyakan wanita zaman sekarang memang tak amalkan langsung petua tradisional kerana dianggap leceh dan perlu dibuat sendiri. Tapi kalau anda dapat rasai sendiri kesannya, memang WOW!

Ok, jom godek apa bahan yang digunakan dalam petua tradisional yang dikongsi saudari Afieyzea Aleeschaylee…

BUKAN HANYA CANTIK LUARAN, DALAMAN PUN CANTIK

Hai kesayangan semua. Okey afiey dah janjikan ni lah minuman kegemaran Afiey kat umah tau. Bukan je cantik luar tapi dalaman pun cantik, cerah berseri ” pinkish ” dari dalaman.

Petua nenek-nenek dulu naikkan seri wajah. Nah korang cubalah dan rajin-rajin tau, confirm bangun pagi nampak muka wowwww!!

Afiey suka minum sebelum tidur lagi-lagi waktu datang bulan. Selamat mencuba dan SHARE! Biar umur masuk 30 tahun janji tetap 19 tahun kan.

SUSU KUNYIT BADAM MADU

Bahan–bahan:

Susu rendah lemak
1 inci kunyit ditumbuk kasar
2 sudu madu
3 biji badam ditumbuk kasar

Cara buat:

Panaskan susu masukkan kunyit hidup
Kacau perlahan kemudian kemudian masukkan badam.
Tuang susu dalam gelas, masukkan madu.
Kacau dan boleh terus diminum.

NOTA:

Amalkan dengan minum dua kali seminggu sebelum tidur. Boleh diamalkan waktu datang bulan. Jika mahu dijadikan minuman harian, jangan letak kunyit.

Sumber: Mingguan Wanita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *